Mala škola opet čini velika i dobra djela!

U ovom neizvjesnom vremenu uzrokovanom epidemijom COVID- 19, OŠ „Anž Frankopan“ iz Kosinja nije zaboravila na humanitarni rad. Ovo predblagdansko vrijeme, nažalost , nije nimalo nalik onim prijašnjim lijepim i veselim vremenima na kakva smo navikli. Iz ove škole poručuju:

-Međutim, nismo se željeli obeshrabriti, već smo nastojali dobrim djelom pomoći potrebitima i pružiti im nadu u bolje sutra, a ove blagdane učiniti ljepšima. Kraj godine završili su s još jednom humanitarnom akcijom pod nazivom „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“. Ovu i prošlu godinu učenici i djelatnici ove škole, ali i mještani te ljudi dobre volje iz drugih gradova, pridružili su nam se u akciji skupljanja plastičnih čepova.

Sakupljene čepove poslali smo Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma sa sjedištem u Čakovcu. Oni će njihovom prodajom dobiti određena novčana sredstva koja će im pomoći u nabavci skupih lijekova i nekome svakako spasiti život. S ovom humanitarnom akcijom nastavljamo i nadalje… Osim nje, sudjelujemo i u UNICEF-ovom projektu „Škole za Afriku”, a tijekom mjeseca listopada proveli smo i akciju „Ružičasti listopad-Mama budi zdrava.”

Naša mala škola još uvijek radi uživo, stoga smo našoj djeci željeli uljepšati boravak u njoj, i ispuniti je blagdanskim ugođajem… A budući da su naši učenici dobra i marljiva djeca, nije ih zaobišao niti sv.Nikola. S nadom u bolja i ljepša vremena, kraj ove godine završavamo motom naše škole:
„Ne možemo svi činiti velika djela, ali možemo mala djela velikom ljubavlju“-poručuju iz OŠ „Anž Frankopan“ iz Gornjeg Kosinja.

L. O.