Zadnji dan ove školske godine učenici Osnovne škole “Anž Frankopan“ Kosinj proveli su u vrlo opuštenoj i slavljeničkoj atmosferi. Pred njima su dugi ljetni praznici čiji će najveći dio pripasti igri na prostranim livadama i šumarcima, kupanju na rijeci Lici i pomaganju roditeljima u svakodnevnim poslovima.

Ova mala škola već se proslavila s brojnim uspješno provedenim humanitarnim akcijama. Ostali su zapaženi nastupima na mnogim sajmovima gdje su u humanitarne svrhe prodavali mnoštvo predmeta načinjenih u Učeničkoj zadruzi „Most“. Tako je danas svih 23 učenika ovu školsku godinu okončalo s humanitarnom akcijom pod nazivom „Škole za Afriku“. Učenici i djelatnici škole, kao i drugi žitelji kosinjske doline sakupili su novčana sredstva u iznosu od 1100 kuna, a sav novac bit će uplaćen na UNICEF-ov račun.

Koliko god se ova svota činila malom i skromnom, polučila je rezultat koji se ne mjeri novcem jer Kosinjski klinci svima nama radosno poručuju:

-Ponosni smo što smo omogućili da i djeca iz najsiromašnijih zemalja afričkog kontinenta mogu ići u vrtiće i škole. Naša “mala škola velikog srca” pomaže stvarati sretnija djetinjstva!

M.S.