Sukladno Uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja, nastava u Osnovnoj školi dr. Franje Tuđmana Lički Osik, od 7. rujna ove godine odvija se u školi, prema modelu A. Škola je također  sačinila Protokole rada, s kojima su upoznati djelatnici, učenici i roditelji. Nastava se sada odvija u dvije smjene, prijepodne učenici razredne nastave, a poslijepodne učenici predmetne nastave. 

Kako nas je izvjestio ravnatelj škole Antonio Milinković djeca u  ovoj je školi imaju organiziran rad Produženog boravka, učenici imaju toplu marendu u obje smjene, a osiguran je i prijevoz učenika-putnika. Roditelji se redovito izvješćuju putem web stranica Škole i drugih oblika komunikacije (e-mail ili mobilne aplikacije). Kroz različite oblike rada, primjerene trenutnim epidemiološkim prilikama, uova škola se trudi učenicima pružiti najbolje znanje i najbolju sigurnost. Ravnatelj Milinović ipak naglašava:

-Najviše od svega, učenici se vesele boravku u školskom dvorištu, tako da su učitelji svoja radna mjesta u školskoj učionici zamijenili učionicom na otvorenome, a kakvo je radno ozračje, najbolje možete vidjeti iz priloženih fotografija, rekao nam je ravnatelj Antonio Milinković.

L.O.