Osnovna škola “Anž Frankopan”Kosinj i ove jeseni će sa svojom Učeničkom zadrugom „Most“ sudjelovati  na već tradicionalnoj manifestaciji Jesen u Lici. U tijeku su završne radnje  i pripreme proizvoda koje svojom marljivošću i kreativnošću izrađuju učenici sa svojim mentorima. Asortiman je raznolik i svatko od posjetitelja može izabrati  ponešto za sebe, nekog čana obitelji ili dragog prijatelja.Na izložbenom štandu tako će se naći: kutija za nakit, magneti “ličke kape”, podmetači, torbe od domaćeg platna, med od maslačka i drugi proizvodi.

Kako nas je izvjestila ravnateljica OŠ „Anž Frankopan“ Zrinka Vukelić dobro je napomeniti da je upravo škola u Kosinju  2014. godine prva osnovala učeničku zadrugu u Ličko-senjskoj županiji. Od tada je učenička zadruga sudjelovala na različitim priredbama i izložbama, kako u našoj županiji, tako i izvan nje. Nakon Jeseni u Lici, Učenička zadruga „Most“ odlazi na Državnu smotru učeničkih zadruga Republike Hrvatske koja će se održati od 8.  do 11. listopada 2019. godine u Vinkovcima. Odlazak u Vinkovce školi je omogućilo prvo mjesto na Smotri učeničkih zadruga Ličko – senjske županije održanoj u Senju krajem svibnja. Najproizvod zadruge bila je kutija za nakit, a s njom će se predstaviti i u Vinkovcima.

Sav prihod koji zarade prodajom svojeg asortimana „Most“ će potrošiti za  nabavku materijla za izradu novih proizvoda, kao i za za terensku nastavu  učenika.

L.O.