Osnovna škola „Anž Frankopan“ Kosinj odazvala se pozivu „Igračkom do dječjeg osmijeha“ koju provodi Pedijatrija na KBC-u Rebro u Zagrebu. Cilj je da svako dijete, svaki mališan koji dođe na pregled u ovu bolnicu, dobije na dar plišanu igračku (plišanca).
U praksi to izgleda ovako: kad dijete dođe na red za pregled, može izabrati jednog od plišanaca…Djeca budu vesela, a roditelji zahvalni zbog ove lijepe akcije. Budući da je malih pacijenata puno, plišanaca nedostaje pa ova vrijedna škola uključila u akciju želeći obradovati mališane i učiniti im boravak u bolnici makar malo vedrijim. Ravnateljica škole Zrinka Vukelić nam je ovom prigodom rekla:

-Naši učenici i djelatnici sakupili su puno plišanaca, a prethodno su svi trebali biti oprani deterdžentom i omotani u prozirnu foliju.
Igračke ćemo donirati KBC-u Rebro u Zagrebu. Ova bolnica od Uskrsa provodi taj projekt, međutim, kako su reakcije djece bile toliko pozitivne, odlučilo se nastaviti prikupljati i darivati plišane igračke.

Kako svi doma imamo „plišance“ koji negdje čame i skupljaju prašinu, odlučili smo ih prikupiti, urediti i tako doći do što više dječjih osmijeha, ističe ravnateljica Zrinka Vukelić.

L. O.