“Mali uskok” postao veliko natjecanje

U Sportskoj dvorani „Robert Barbić-Beli“ u Senju održan je po sedmi puta za redom malorukomenti turnir „Mali uskok“. Turnir su priredili članovi  muškog i ženskog rukometnog kluba  Senj, a natjecalo se 30 ekipa iz Zagreba, Rijeke, Raba, Samobora, Čazme, Ogulina, Opatije, Matulja, Ruda, Crikvenice, Čavla, Gospića i Senja. Dvorana je za ovu prigodi bila podijeljena na tri terena na kojima su se odigravale paralelne utakmice Nakon srčane i fer borbe svim ekipama podijeljeni su prigodni pokloni, među kojima su dobili propusnice za besplatan posjet Tvrđavi Nehaj.

U uvodnom dijelu natjecanja okupljenima su se obratili predsjednik Rukometnog Kluba “Senj” Branimir Tomljanović, dpgradonačelnik Grada Senja Filip Samaržija, koji je naglasio kako je Senj grad sporta, te kako će Grad uvijek podržavati ovakve manifestacije. Turnir je službeno otvorio zamjenik župana Ličko senjske županije Sanjin Rukavina, koji je pozdravio djecu i njihove roditelje  te izrazio osobito zadovoljstvo posjećenošću i odličnim odazivom ekipa i publike.

Nastavak ispod oglasa

Senjski  rukometaši su na svojem terenu uistinu briljirali i ostvarili izvanredne rezultate. Tako su dječaci u kategoriji 2007. godišta osvojili zlatnu medalju, a u kategoriji 2008. godišta brončanu medalju. U najboljoj petorki turnira u kategoriji 2007. godišta  čak su  dva mjesta  pripala senjskim rukometašima i to kao najboljem igraču turnira Filipu Pleši  i  Ivanu Šikiću. U kategoriji 2008. godišta Senjanin  Jakov Uković također je uvršten u najbolju petorku turnira. Trener obje uspješne kategorije dječaka je Karlo Uković.

L.O.