Povodom Dječjeg tjedna danas je u Gradskoj vijećnici Grada Gospića upriličen prijem mališana iz Dječjeg vrtića „Pahuljica“ i učenika nižih razreda OŠ „dr. Jure Turić“. Primila ih je zamjenica gradonačelnika Grada Gospića Marta  Grgurić sa suradnicima da bi se djecom proveli ugodne trenutke, uz pregršt pitanja. Predvođeni ravnateljicom Marijom Fajdić i nekoliko teta mališani nisu škrtarili na pitanjima.

-Kada ćemo imati bazen, dajte nam veeeeliko igralište, nove igračke-bila su samo neka od pitanja koje su  postavljala djeca. Sve su ovo i napisala na velikom plakatu kojega su uručili domaćinima. Čuli smo i recitacije malih gostiju, pa čak i pjesmu „Preko Kapele, ličke gore zelene“! Druženje se okončalo uz slatkiše i sokove, uz uzajamna obećanja kako će se uskoro susresti u nekoj drugoj prigodi.

U Gradskoj vijećnici ovim je povodom danas organiziran i prijem učenika  nižih razreda OŠ „dr. Jure Turić“ na čelu s ravnateljem Ivicom Radoševićem. Mališani iz vrtića danas su  u središtu Gospića imali svoj štand na kojemu su odraslima dijelili svoje poruke, podsjećajući na prava djece tijekom cijele godine.

H.J.