Malo se kralo, malo švercalo

Policijska uprava ličko-senjska u svojem izvješću za protekli vikend izdvaja tri kaznena djela, četiri prometne nesreće, dva narušavanja javnog reda i mira i jedan carinski prekršaj.
Opet se pokazalo kako lopovi ne miruju, dok se njihova (ne)djela često otkrivaju naknadno. Tako je u razdoblju od 20. prosinca 2015. godine do 25. veljače 2016. godine u Jošanima, općina Udbina, nepoznati lopov provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 41-godišnje slovenske državljanke, iz koje je otuđio motornu pilu.
U razdoblju od 20. do 25. veljače 2016. godine u Pećanima, općina Udbina, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću u vlasništvu 57-godišnjek državljana Srbije, iz koje nije ništa ukrao. Lopovi su u Novalji provalili u ugostiteljski objekt u vlasništvu 40-godišnjaka iz Novalje, iz kojeg je ukradeno više vrsta alkoholnih pića.
Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se na području Korenice (2), Gospića (1) i Otočca (1). Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđena su ukupno 72 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 12 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Korenici kod 25-godišnjaka s područja Plitvičkih Jezera (1.65 g/kg).
Galamilo se i svađalo na području Gospića i na području Otočca.
U nedjelju su policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske u suradnji s djelatnicima Carine, na Stalnom graničnom prijelazu za međunarodni promet putnika i roba u cestovnom prometu Ličko Petrovo Selo, na ulazu u RH, izvršili kontrolu osobnog automobila, austrijske nacionalne oznake, te su kod 43-godišnjeg hrvatskog državljana pronašli 36 kutija cigareta, koje nije prijavio prije početka pregleda. Sram ga bilo. Zato su mu cigarete oduzete, a on je popušio globu.

P. U./L. O.

Tekst se nastavlja ispod oglasa