Protekloga vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je šest prometnih nesreća

Već smo pisali kako se jedna prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom dogodila na području Lovinca kada je 22-godišnja osoba s smrtno stradala u prometnoj nesreći u Ličkom Cerju.

Dvije prometne nesreće su s lakše ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Gospića gdje su dvije osobe lakše ozlijeđene i na području Senja gdje je jedna osoba lakše ozlijeđena. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića, Otočca i Karlobaga.

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđena su 72 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i pet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu, 29. siječnja u Otočcu kod 33-godišnjeg hrvatskog državljanina (2,48 g/kg).

L. O./PULS