Maloljetnik iz Brinja uništio 23 lampe, 80-godišnja starica iz Senja kazneno prijavljena zbog lažne prijave o napadu

Ilustracija

U protekla 24 sata (14./15. studenog 2018. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo, tri prometne nesreće i jedno narušavanje javnog reda i mira.

Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje nad maloljetnikom iz Brinja zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo oštećenje tuđe stvari.

Sumnjiči se da je u razdoblju od 14. do 17. rujna 2018. godine u Brinju duž pješačke staze oštetio 23 lampe.

Nadležnom državnom odvjetništvu biti će dostavljeno posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.

Policijski službenici Policijske postaje Senj dovršili su kriminalističko istraživanje nad 80-godišnjakinjom s područja Grada Senja zbog osnova sumnje da je počinila kazneno djelo lažnog prijavljivanja kaznenog djela.

Sumnjiči se da je 10. listopada 2018. godine lažno prijavila da joj je dvoje nepoznatih počinitelja ušlo u obiteljsku kuću te da su je fizički napali i lakše je ozlijedili, nakon čega su joj otuđili novac.

Nadležnom državnom odvjetništvu biti će dostavljeno posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.

Noću 13./14. studenog 2018. godine u Novalji, nepoznati počinitelj je iz bagera u vlasništvu 43-godišnjaka iz Kustića otuđio više akumulatora, a potom iz garaže razni alat 63-godišnjaka iz Novalje, te više pneumatika u vlasništvu 29-godišnjaka iz Novalje.

Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava.

L.O.