Malonogometni turnir “Mario Cvitković – Maka” u gradskoj dvorani u Otočcu

U tijeku su utakmice malonogometnog turnira „Mario Cvitković-Maka“ koje se igraju u gradskoj sportskoj dvorani u Otočcu. Turnir „Mario Cvitković-Maka“ odigrava se u spomen na tragično poginule mladiće, ali i u spomen na velikana novinarstva, koji je ostavio nemjerljiv trag u hrvatskom novinarstvu Josipa Cvitkovića – Ciju.
Na otvorenju nazočne su pozdravili Žarko Furlan predsjednik u ime MNK „Otočac“ i Marijan Kustić predsjednik nogometnog saveza Ličko-senjske županije. Turnir su uveličali svojom nazočnošću i izbornik malonogometne reprezentacije Mato Stanković te zamjenik gradonačelnika Nenad Janković koji je službeno i otvorio turnir te kazao da Grad Otočac kao i prijašnjih godina tako i ove vodi posebno brigu o sportu, kulturi i tehničkoj kulturu, pri čemu je posebna pozornost usmjerena na udruge.
Svečanosti službenog otvorenja turnira nazočila je i zamjenica župana ličko-senjskog Ivana Tomaš te savjetnik gradonačelnika Otočca Milan Tomaić.
Na turniru sudjeluje 15 ekipa seniora, 11 ekipa mlađe kategorije i 5 ekipa veterana, od kojih i jedna malonogometna ženska ekipa. Na turniru je i jedna ekipa iz Primorsko-goranske županije i Zadarske županije. Utakmice će se odigravati do 9.siječnja 2016. godine.
Atmosferi doprinose svojim nastupom mažoretkinje „Gačanke“. U seniorskoj kategoriji osigurane su novčane nagrade za prva tri mjesta, pehari i medalje u svim kategorijama. Osigurane su i nagrade za posjetitelje.
D.Prša