Uz kišicu i buru, ali na sreću bez „kineske gripe“, Karlobag ove svibanjske dane provodi u svakodnevnim poslovima. „Škura bura“ dopustila je danas tek brzopotezne odlaske do trgovina, uz dekoraciju ponekog vozila na cestama.

Mjesec svibanj uvijek je bio u znaku grozničavih priprema za ljeto, pri čemu su najviše posla uvijek imali djelatnici Turističke zajednice i Općine Karlobag. Direktorica TZ Ivanka Šegota pojašnjava nam promjene koje su ove sezone već zadesile Karlobag.

-Prema preporukama državnog turističkog ureda, kao i nacionalnog Stožera civilne zaštite i ukupnih okolnosti predstojeća turistička sezona će se svakako održati, u podosta drukčijem obimu. Svake godine u ovo vrijeme mi smo već imali sadržaje Karlobaškog ljeta, manifestacije koja našim gostima i mještanima uvijek ostavlja pečat posebnosti i sve boljeg imidža Karlobaga kao turističke destinacije. Zbog svih ovih okolnosti još uvijek nemamo definiran program Karlobaškog ljeta. Sadržaja će svakako biti, ali u nešto manjem obimu nego li inače. Svakako će se održati neke tradicionalne i vrlo prepoznatljive kulturno-zabavne i sportske manifestacije. Više ćemo znati za desetak dana. Važno je da nas ne napušta ona presudna pozitivna energija prijeko potrebna za sve u životu pa tako i za turizam, optimistična je Ivanka Šegota iz TZ Općine Karlobag.

Odmah po intenziviranju epidemije koronavirusa dogodio se i potres u Zagrebu. Mnogi vlasnici kuća za odmor iz većih sredina potražili su utočište za dušu i tijelo u mirnom i pitoresknom Karlobagu. Sada su se vratili natrag pa Karlobag živi kao prije toga.

M.S.