Kako smo već javljali, jučer je u vremenu od 8 do 12 sati  u Korenici na Trgu Svetog Josipa provedena preventivna akcija „Manje oružja manje tragedija“, s ciljem poticanja građana da iz svojih domova izbace ono što život njihovih obitelji može zaviti u crno. Akciju su proveli policijski službenici Postaje granične policije Korenica, u suradnji s Policijskom upravom ličko-senjskom.

U Korenici je postavljen  info-punkt na kojem su građani mogli dobiti informacije vezane za dragovoljnu predaju oružja i akciju „Manje oružja, manje tragedija“. Tijekom akcije ukupno je dragovoljno predano 661 komad raznog streljiva, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.
Svim građanima je ovom prigodom rečeno kako oružje i eksplozivna sredstva ne treba donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost, poručuju iz PU ličko-senjske nakon još jedne uspjele akcije.

PULS/L.O.