LIČKI OSIK- GO SDP-a Gospića održala je konferenciju za novinare na Trgu žrtava Široke kule. Predsjednik gradskog SDP-a Nikola  Maras u uvodu je pojasnio kako je konferencija održana u Ličkom Osiku da bi se potaknula problematika toga mjesta.

Nikola Maras
Nikola Maras

-Jučer smo imali Gradsko vijeće i potaknuti smo da aktualiziramo probleme građana koji imaju sve više socijalnih problema. Poznato je da ovdje ima više od 150 državnih stanova koji se ne mogu koristiti, a postoje socijalni slučajevi kojima prijeti deložacije. Radi se o problemu gradske i županijske vlasti i mi smo došli ukazati da stanemo u obranu istine i  iskažemo neslaganje i kontinuitet laži. Oni uvijek iskazuju neslaganje s radom ove Vlade u smislu odnosa prema Gospiću i ovoj županiji, a to jednostavno nije istina. Sada se ovdje obnavlja 8 zgrada i mi se pitamo zašto se to nije prije radilo. U isto vrijeme gradonačelnik Krmpotić izražava nezadovoljstvo odnosom Vlade prema Gospiću. Hrvatske ceste su u Budačkoj ulici uložile velika sredstva i ukupno u Ličko-senjskoj županiji oko 140 milijuna kuna. Pročistač smo pokrenuli mi i poručujemo građanima da mi ne radimo samo za vrijeme izbora, istaknuo je predsjednik N. Maras koji se po tko zna koji put osvrnuo na slučaj Veleučilišta Nikole Tesle i dvostruku plaću bivšeg dekana. O Ličkom Osiku prije Domovinskog rata govorio je tajnik GO SDP-a Darko Banić.

Darko Banić
Darko Banić

-Ovdje je radila tvornica Marko Orešković koja je zapošljavala sve ljude koji u ovdje živjeli. Ova Vlada je izgradila 8 zgrada, dok dosadašnje Vlade nisu po tom pitanju ništa napravile. Ako mislimo graditi tvornice, ako mislimo osigurati radna mjesta, onda moramo izgraditi i stanove za te radnike. Ova je Vlada u vrijeme recesije učinila mnogo. Na svim sjednicama Gradskog vijeća oni se okome na Vladu. Nisu hrabri reći da su Grad  Gospić i Županija ostali bez dijela sredstava da bi građani živjeli bolje. Samo „okreću pilu“ i govore da su ostali bez dijela prihoda. Ovdje se diže revolucija zbog 6 milijuna kuna, kao da je propast, a ti će se novci vratiti kroz džepove građana, zaključio je Banić. Oba su govornika napomenuli da je predizborno vrijeme pa su dio konferencije iskoristili za promicanje svojeg predsjedničkog favorita.

  1. H.J.