Nakon ponovnog debakla Nikole Marasa i SDP-a u Gospiću mala je vjerojatnost njegovog ostanka na čelu gospićkog SDP-a. Naime, vidjelo se da svađalačka i podcijenjivačka politika Zorana Milanovića nije dala rezultate na nacionalnoj razini. Spominjanje “majke lekarke” najvjerojatnijeg novog premijera Plenkovića nije služila na čast nikome pa su se mnogi zgražali nad tim rječnikom. Takva retorika je dovela Milanovića do toga da je zapravo već sada jasno da ide u ropotarnicu političke povijesti. Na taj put sigurno ide i Nikola Maras svojom nasilničkom politikom.

Nije mu pomoglo ni ulizivanje Jovanoviću

Još grublja, necivilizirana i svađalačka politika Nikole Marasa također je pokazala dno politike koju on zastupa. On čak ne cijeni ni institucije države, a kamoli bilo koga drugoga. Ulizivanjem Milanoviću i Jovanoviću došao je na 6. mjesto na listi koje sigurno nije zaslužio. A to se vidi i po mizernim preferencijalnim glasovima koji su mu poručili da je političara njegovog kova na lokalnoj razini previše. To je uistinu siledžijska politika siledžije.

Nepotizam temelj korupcije?

Osoba koja javno proziva za korupciju, zaboravlja da je temelj korupcije nepotizam. Isto tako se zna da je Maras u zadnje četiri godine bio alfa i omega političkih kadroviranja na ovom području. Podsjetimo da je vlastitu ženu postavio na mjesto ravnatelja u Parku prirode Velebit. Smiješno i tužno izgleda kada on nakon toga govori o korupciji i nepotizmu.

Benkovići uz SDP iako im je HDZ sve dao

Svjedoci smo da je siledžijska politika doživjela krah na nacionalnoj i lokalnoj sceni. Nemoralnim smatraju gotovo svi s kojima smo razgovarali i to da se toj politici pridodala obitelj Benković koja je od HDZ-a dobila sve što se može dobiti pa je sada to htjela i od SDP-a. Iako Benkoviće pogrešno smatraju bližima desnoj opciji (podržali Starčevića) svrstali su se uz bok Marasu i nepotističke politike. Iako sada više nemaju mogućnost da od politike dobiju što žele nema im druge nego biti na strani koju su izabrali.
Čak i mnogi SDP-ovci drže da bi Maras trebao dati ostavku nakon još jednog očajnog rezultata SDP-a u Gospiću i tako pomoći stranci, ali kako on nema političkog takta zasigurno da to neće učiniti.

V.I.