Marijan Brkljačić-Miš : „Pozivam istinske pravaše da nam se pridruže. Ne dozvolite da vas K. Starčević laže! Njega i E. Petrya čeka debakl na izborima

U kratkom vremenu od kada su neki istaknuti pravaši napustili HSP sve su glasniji povici o nevjerodostojnosti predsjednika HSP-a Karla Starčevića i neistinama koje širi. Za razgovor smo zamolili Marijana Brkljačića-Miša, pravaša koji je zbog Karla Starčevića napustio HSP.

Kako ocjenjujete dosadašnju kampanju?

Nastavak ispod oglasa

-Moram priznati nikada nisam sudjelovao u ovako organiziranoj kampanji. Skup koji je oduševio ne samo Ličko-senjsku županiju već i Hrvatsku od nekoliko tisuća ljudi govori sve o snazi naše koalicije. To je velika šampionska pobjednička kampanja i ponosan sam što sam  njen sudionik.

Kako procjenjujete izborne rezultate?

-Uvjeren sam kako će dr. Milinović i Petar Krmpotić uvjerljivo pobijediti u 1.krugu. Dr. Milinović kao kandidat za župana,  koji je unesao, a to je vidljivo, ogromnu energiju i siguran sam da će svojim potencijalima iskoristiti našu zajedničku snagu i da će biti odličan župan. Jednako tako Petar Krmpotić pokazao je u protekle četiri godine svoju širinu i pokušavao okupiti  sve one koji mogu doprinijeti  razvoju ovoga grada. Čestitam mu na tome i ne vidim da bi mu netko bio ozbiljan protukandidat na ovim izborima.

Čelnik ste HSP Ante Starčević. Kako je do toga došlo?

-Svaki istinski pravaš u trenutku kada se njegov nacionalni predsjednik srami pravaštva pa se udruži kao nezavisni u koaliciju sa onima koji podržavaju politiku Vesne Pusić za mene ne može biti moj čelnik. Zbog toga sam ostao čvrsti pravaš i preuzeo HSP Ante Starčević. Uvjeren sam da će istinski pravaši, a to nije Karlo Starčević, podržati našu koaliciju i naše kandidate za župana i gradonačelnika. Dok je HSP u koalicija sa HNS-om i Burom promjena tu za istinske pravaše nema mjesta. Petry i društvo doživjeti će debakl zbog svoje nevjerodostojnosti.  

L.O.