Marijan Kustić „izabran“ za novog predsjednika ŽO HDZ-a Ličko-senjske županije, članovi u velikom broju bojkotirali izbore

Završeni su izbori u ličko-senjskom HDZ-u. Novi predsjednik tog ogranka  stranke je Marijan Kustić iz Novalje. Kustić u izbornom procesu nije imao protukandidata jer je bivši predsjednik ličkog HDZ-a i aktualni župan Darko Milinović usred izbora isključen iz stranke.

U cijeloj županiji izašlo manje članova stranke nego što ih ima u Gospiću – rekordno mala izlaznost pokazatelj „potpore“ 

Nastavak ispod oglasa

Nakon što su nacionalni mediji počeli izvještavati o zaštitarima i rekordno maloj izlaznosti birača neki lokalni mediji bliski Povjerenstvu HDZ-a LSŽ pokušali su preokrenuti priču. Komentirajući novinarima nagađanja da je u Gospiću mala izlaznost, oko deset posto, i da je riječ o svojevrsnom bojkotu, jer je iz stranke izbačen kandidat Milinović, Nekić je ocijenio da je izlaznost u Gospiću „solidna“ s obzirom na činjenicu da je na listiću samo jedan kandidat, te s obzirom na stanje popisa članstva, odnosno biračkog popisa, javlja Index.hr.

Zaštitari na biračkom mjestu – Nekić: Procjena da je bilo potrebno

Upitan o tome tko je angažirao zaštitare na izbornom mjestu u gospićkom Pučkom učilištu, Nekić je odgovorio kako su stranačka izborna povjerenstva dobila naputak da osiguraju redarsku službu tamo gdje procjene da je potrebna.

Milinović: Isključen sam nedemokratski i besramno

Milinović je također odgovarao na pitanja novinara okupljenih na Taktičko-tehničkom zboru OSRH u povodu proslave VRO Medački džep.

Za navodnu malu izlaznost u Gospiću Milinović je ponovno ustvrdio kako je iz HDZ-a isključen „nedemokratski i besramno“, čime je, kaže, vrh HDZ-a odlučio da ne bude „izbora“ pa ga “ne čudi bojkot članova”.

„Svatko odlučuje samostalno, ja nisam birao, pošto sam izbačen, ali surađivat ću s novim predsjednikom ŽO HDZ-a, jer moja taština nije tolika. Ne mogu reći da sam s Kustićem kućni prijatelj, ali smo si dobri i tako će i ostati. Surađivao sam ja i sa SDP-ovim vladama kada sam bio saborski zastupnik. Ne radi se tu o taštini već o normalnom procesu, političkom procesu ovdje u Ličko-senjskoj županiji, rekao je Milinović.

Dodao je da u daljnjem političkom životu sebe vidi kako „ulazi ponovno na velika vrata u Hrvatsku demokratsku zajednicu, ali, kada za to dođe vrijeme“.

L.O./Hina