Javnost je već oguglala na povremene senzacionalne najave, a u biti prazne lažne priče bez osnove s kojima nas zamara portal Slobodna Lika. Među lokalcima državni je medijski prvak po broju tužbi i presuda zbog izmišljotina i uvreda kojima „časti“ sve one koji mu se ne dopadaju ili su u bilo čemu bolji od njega. Što nije teško doseći. O kvaliteti ovoga medija govori podatak da je nastavio padati po čitanosti i na dan 1. srpnja našao se na 868. mjestu, gotovo dvostruko niže nego li koncem 2014. Istoga dana Portal Lika online našao se među TOP 30. Pametnome dosta, ali…
Ne znajući kako povećati izgubljenu čitanost vlasnik SL uvijek nanovo pribjegava „lukavstvu“ u maniru zbunjenog dječaka i uporno najavljuje priče dana (noć i sumraka). Od više desetaka tih senzacija malo koja se i ostvarila ili su te najave bile čiste izmišljotine ili benigna štivca dostojna podsmjeha. Zadnja najava odnosila se na senzacionalni intervju Ž. Popovića sa Marijanom Kustićem, predsjednikom GO HDZ-a Novalja. Ništa čudno, ali pomalo zanimljivo kada se zna da SL mlati po HDZ-u svim i svačim, a s druge strane „vrlo uvjerljivo“ spaja u Gospiću ultra lijeve i ultra desne političke snage. Nazvali smo Marijana Kustića poradi nekih tema vezanih uz Grad Novalju i usput ga i zamolili za komentar zadnje „senzacionalne najave Slobodne Like“.
-Nisam obećao, a niti dao intervju za taj portal, rekao nam je M. Kustić u telefonskom razgovoru. Ne želim o tome puno polemizirati, niti govoriti jer to nema veze s istinom, kratko je rekao prvi čovjek novaljskog HDZ-a.
Tako završava još jedna senzacija medija koji niti ne zna „što se iza brda valja“ jer doznajemo za nekoliko tužbi pokrenutih protiv njega unatrag mjesec dana, a valja napomenuti i one sa više (a ne općinske) instance. Zbog laži, prijetnji i uvreda. „Javlja HDZ-ova krtica“, jer je Popović već javno sumnjičio sve sudske instance. A budući je stručnjak za razlikovne novinarske stilove on zna koji je ovo novinar ili njih dvoje pisao/pisali ovaj tekst pa će brže bolje objaviti „svoju istinu“ i zaraditi još jedan demanti i tužbu. Sretno mu bilo u lovu na „viške i vištice“.
Na početku ove priče bilo nam je čudno da osoba Kustićeva ugleda i političkog rejtinga daje intervju mediju koji se pomalo gubi u vlastitim izmišljotinama. Na sreću „najava dana“ plod je još jedne u nizu potpunih izmišljotina.

V.I./ L.O.