Milinović Kustiću: Nemoj vrijeđati gospićke HDZ-ovce koji su stvarali Hrvatsku

Lički HDZ-ovci predvođeni Darkom Milinovićem i Milanom Kolićem stigli su u popodnevnim satima u Zagreb. Krenuli su prema ulazu u sjedište HDZ-a pjevajući “Vilu Velebita”, “Zovi, samo zovi” i skandirajući “Franjo, Franjo”.

Prema procjeni portala Index.hr pred sjedište HDZ-a stiglo je više stotina članova stranke iz Like.

Nastavak ispod oglasa

“Ovo je poruka Marijanu Kustiću, nemoj vrijeđati HDZ-ovce koji su stvarali Hrvatsku. Tražimo izbore u Gospiću, triput nam odgađaju izbore, imam razumijevanja za predsjednika stranke. Andrej Plenković ima potporu ovih ljudi, čujete njihov pljesak, ali ne i oni koji omalovažavaju ličke HDZ-ovce. Gordan Jandroković nema našu podršku. On je taj, sam se otkrio da je vodio glavnu riječ ovdje u Zagrebu. Rekao je da Kustić ima njegovu podršku, to poštujem, ali kršenje statuta je da on dolazi dati podršku njemu u Gospić. Milan Kolić mora znati kada su izbori u Gospiću i ništa više. Ako je to puno, neka me netko ispravi”, rekao je Darko Milinović ispred središnjice.

“Ja sam i službeni kandidat HDZ-a i to znači da ne mogu podlijegati nikakvim sankcijama. Moram stajati iza ovih ljudi. Ne bojim se nikoga, ovo je sve zato što sam bio protiv Istanbulske konvencije i zato što sam javno izrekao svoje nezadovoljstvo odnosom prema Ličko-senjskoj županiji. U moja svjetonazorska zbivanja nitko nema pravo dirati, kao što ni ja ne diram tuđa”, kazao je.

“Ovdje je tisuću ljudi, svaki od ovih 200 ljudi ima po 4, 5 članova obitelji”, ustvrdio je ulazeći u središnjicu.