Marijan Vukelić: “Bez velikih očekivanja, siguran je put do uspjeha“

0

Učestale rasprave, podmetanja, optužbe i prozivanja autoprijevozničke tvrtke „Velebit Tours“ koja je, povezala Liku sa Zagrebom i morem, na jedan najlakši i najbrži način, svojevrsni je hvale vrijedan poduzetnički pogodak, kojega opravdavaju oni koji koriste usluge ovoga prijevoznika.
Ipak, u svoj toj lijepoj priči, sve te lijepe riječi hvale putnika koji svakodnevno putuju „Velebit Toursom“ u pravcu Gospića, Zagreba, Rijeke ili Zadra neminovno je da u današnjem društvu uvijek postoje i one, nazovimo loše strane, gdje caruje zavist, zloba, politička mešetarenja, podvale i nelojalna konkurencija.
Napadi sa nekoliko strana na „Velebit Tours“ koji je dobio na javnom natječaju, kojega je raspisala Ličko senjska županija, i na koji se prijavilo nekoliko prijevozničkih tvrtki, za prijevoz učenika u Ličko senjskoj županiji otvorio je u pojedinim sredinama buru negodovanja ali i lažnih optužbi koje po svemu sudeći nemaju nikakva uporišta a kamo li opravdanost.
A da je to tako potvrdio nam je i vlasnik „Velebit Toursa“ Marijan Vukelić koji je kazao da je njegova ponuda bila najpovoljnija.
Ja sam se pripremao za taj posao, očekivao sam čak da će biti i žalbi na izabir, no nije bilo, tako da sam sa poslom počeli u siječnju 2015. godine. Moram napomenuti da za sam za ovaj posao na području Ličko senjske županije, za prijevoz učenika pripremio 9 vozila za školu Otočac, po 1 za Kosinj i Perušić, 2 za Udbinu, za Senj 2, za Lovinac 2, tako da je tu riječ o velikom ulaganju odnosno riječ je oko 15-estak vozila koja su u dosta dobrom stanju. Moram izdvojiti da je s tim poslovima zaposleno oko 15-tak vozača, od čega sa područja Grada Otočca sedam vozača.
Ne želim se osvrtati na razna podmetanja i priče, kako preko medija tako i u javnosti, ovdje bi mogla biti riječ o političkim igrama i nekoj vesti zavisti ili zlobi. Naravno da ne odbacujem niti konkurenciju i borbu za poslom, no za takvim stvarima zaista nema potrebe niti ikakve opravdanosti jer ja sam posao dobio pošteno, preko javnog natječaja. Gospoda su imala pravo žalbe, no zašto se nisu žalili to trebate njih pitati, moja je ponuda bila najpovoljnija. Odlučno odbacujem sva zlonamjerna podmetanja i podbacivanja da je tu bilo riječi o nekim vezama, rodbinskim poznanstvima i sličnom.
Dodaje Vukelić da postoji jasno decidirani ugovor u kojem lijepo piše da je obavezan obavljati prijevoz učenika do školskog objekta, školskog dvorišta i od školskog objekta odnosno dvorišta ako su za to stvoreni tehnički uvjeti. Upravo zbog te obveze iz ugovora obratio se bivšoj direktorici škole s kojom je stvorio dogovor da djecu dovozi iza škole. Odbacuje i zlonamjerne napade da je autobusima oštetio igralište ili dvorište, asfaltnu podlogu.

Marijan Vukelić vlasnik "Velebit Toursa"
Marijan Vukelić vlasnik “Velebit Toursa”

„Velebit tours“ osnovao sam 2007. godine u Zagrebu, sa jednim autobusom koji je bio parkiran pred mojom kućom, poslije sam ga prebacio u Gospić (Donji Kosinj), sa željom da tu počnem raditi, zapošljavam 30 radnika, 24 vozača, tri mehaničara i tri djelatnice u računovodstvu. Povezao sam konkretno rečeno Liku sa autoputom, odnosno Gospić sa morem, Zadrom, povezao sam Gospić sa brzom linijom sa Rijekom, Zagrebom. Stvorio sam svojim radom od jednog autobusa vozni park od 25 vozila, prosječne starosti 10-tak godina.
Sve ove nazovimo napade na mene, moju tvrtku ja isključivo gledam kao jednu utakmicu, no tko izgubi izgubi, u ovom slučaju izgubio je „Autoprijevoz“ Otočac, što me je malo, iskreno rečeno i iznenadilo. O „Autoprijevozu“ Otočac ne želim govoriti, sve što oni rade to je u domeni njihovog većinskog vlasnika „Autotransa“ Rijeka.
Mene politika ne zanima, želim samo raditi svoj posao, udovoljavam svim zakonskim uvjetima, a progovori koji dolaze sa raznih strana kako parkiram vozila gdje hoću, mogu samo dodati da parkiram vozila na privatnom vlasništvu, a vozači koji ujutro voze linije učenika autobuse parkiraju kod svojih kuća, na privatnom vlasništvu, tako da tu cijela priča i podmetanja završavaju. Moram ipak kazati da priče da sam posao dobio preko nekih veza, kao Lucije Sekule, nekadašnje ravnateljice osnovne škole u Otočcu odbacujem, ili preko Šutića ili Milinovića, jer ja njih osobno niti ne poznajem. Treba svima biti jasno da sam ja Ličko senjskoj županiji ušparao jako dobar novac, i posao sam dobio zakonski, isključivo svojim radom i trudom, ali bilo je tu i sreće. Nisam ulagao u ništa, niti u kuće, aute niti u lagodan život, šminkanje, i nisam bio na godišnjem odmoru osam godina, već samo u vozni park, ulažem u infrastrukturu, u skoru izgradnju garaže u Kosinju.
„Ovo je prvi put da izlazim u javnost, ovo je prvi put da sam javno progovorio o svemu onom što mi pokušavaju podmetnuti, nisam se htio očitovati, jer previše je toga rečeno u negativnom i nekorektnom smislu, na čiju razinu se ja ne želim spustiti. Unatoč prljavim igrama koje su mi se pokušale podmetnuti, kao što je bilo prošle godine kada sam vozio školsku djecu, kada su mi smještali inspekciju skoro svaki dan, imao sam velike pritiske, ali evo i sami vidite, posao ide, roditelji i učenici su zadovoljni, zar je nešto više potrebno reći. Bez velikih očekivanja siguran je put do uspjeha„ – kazao je Marijan Vukelić.
LO