Mario Barković, obraz ili korito?

Sa zanimanjem pratim događanja u Otočcu nakon istupa gradonačelnika Marija Barkovića. Upoznali smo se dok sam u Otočcu organizirao izborni meč za boksačku reprezentaciju Hrvatske. Brzo smo kao sportaši našli zajednički jezik i cijelo vrijeme sam se pitao kako jedna zdrava osoba, normalan čovjek može funkcionirati u društvu Milana Jurkovića, Milinovića, Šutića i bliskih im suradnika okupljenih na ideji kako do kraja opljačkati i devastirati Liku. Nije me iznenadila njegova podrška Karamarku jer sam je doživio kao njegov pokušaj da se ipak izvuče iz tog političkog blata. Čitam da Karamarko najavljuje čišćenje HDZ-a od lopovluka. Prestar sam da vjerujem u čuda, ali zašto ne nadati se. Kriminalna organizacija koja vlada Likom je grupica živopisnih likova, objektivno, drugorazrednih kriminalaca kojima je Zagreb prepustio Liku na milost i nemilost kao nagradu za slijepu poslušnost. Gospićka policija i Državno odvjetništvo su im servis pa lopovski dernek traje nesmetano već petnaest godina. Kako je Barković prekršio Omertu, zločinački zakon šutnje, moralo se reagirati i zaprijetiti mu kako bi se zaplašili i svi ostali koji bi se eventualno pokušali suprotstaviti „Velikom vođi“. Prvi se javio Šutić tražeći javnu ispriku zbog toga što u izjavi Marija Barkovića nedostaju dva zareza ili nešto slično, ali i jasno zaprijetio da će ukoliko Barković nastavi, realno i jasno informirati građanke i građane Grada Otočca tko snosi najveću odgovornost za činjenicu da hotel nije obnovljen

Jurković je optužio Maria Barkovića da svojom prozivkom Jurkovića pokušava zaustaviti HDZ u daljoj demokratizaciji stranke u LSŽ.

Nastavak ispod oglasa

Milan Jurković je nakon što je shvatio da se Karamarko sa lopovlukom samo šalio, jer mu to piše u tekstu uloge koju je sada dobio, Barkovića nazvao „licemjerom“. Isti Milan Jurković koji je mjesecima kao sluga pokorni uveseljavao Jadranku Kosor tepajući joj „Vila Velebita“ da bi joj pred izbore zabio nož u leđa. Isti Milan Jurković koji je čak i Milinovića svojim „Zmaje od Velebita“ uvjerio da će pobijediti, zajedno s njim pljuvao po Karamarku da bi se sada zaklinjao Karamarku na vjernost. Isti taj Milan Jurković koji je tijekom izbora za predsjednika HDZ-a Maria Barkovića javno nazvao izdajicom, da bi nakon pobjede Karamarka puzao za njim nazivajući ga „carem“.

I Otočcem zavlada tišina. Za odigrati tu igru do kraja potrebno je poštovati sebe i biti dovoljno hrabar, može li i želi li to Mario Barković? Da li je zaista imao poštene namjere ili je samo tražio bolje mjesto na koritu, vrijeme će pokazati.

Mi i nama slični želimo promjeniti politički okoliš u Lici od onih koji su nam nametnuli kriminal i nemoral kao način života, jer mi smo spremni i ne bojimo se, oglasio se priopćenjem Miro Matijević, HSP AS.

 LO