Mario Barković u borbi za Otočac

Otočac – Nakon teških riječi koje su pale između dva najutjecajnija političara na području Gacke doline pa i šire, Milana Jurkovića i Maria Barkovića, sada se gotovo pa sigurno može reći da je i ovaj put gradonačelnik Otočca Mario Barković pobijedio. Pobijedio je u unutarstranačkoj borbi za kandidata za gradonačelnika Otočca na predstojećim lokalnim izborima a kojega će i službeno u četvrtak navečer izabrati(potvrditi) GO HDZ-a Otočca, doznajemo iz izvora najbližih vrhu HDZ-a.

Tko je nakon svega onoga što je izrečeno, nakon svih uvreda koje su pale između dva dojučerašnja unutarstranačka prijatelja u stvari pobijedio najbolje znaju članovi GO HDZ-a ali i cjelokupno HDZ-ovo članstvo u Ličko senjskoj županiji. Da li je stvoren politički kompromis između Milana Jurkovića i Maria Barkovića teško je za reći, jer su i jedan i drugi držali za  pravo da im pripada čelno mjesto u gradu Otočcu. Kako bilo da bilo jasno je tek da će u slučaju pobjede na lokalnim izborima Barković i Jurković i dalje morati surađivati, jer Barkoviću će kao gradonačelniku za vrat puhati nositelj HDZ-ove liste na predstojećim izborima Jurković koji računa na mjesto predsjednika Gradskog vijeća.

Nastavak ispod oglasa

Koliko je god borba između dva stranačka prijatelja bila neizvjesna zasigurno se može reći da će još neizvjesnija biti borba na izborima za gradonačelnika Otočca, jer kako sada stoje političke prilike, na lokalnim izborima u Otočcu mogla bi se pojaviti četiri kandidata političkih stranaka(kolalicija) koji će biti u utrci za mjesto gradonačelnika Otočca.

Dražen Prša