Mario Kapulica izabran za predsjednika Zajednice utemeljitelja HDZ-a – Ernest Petry ličko-senjski župan velikom potporom utemeljitelja izabran za člana predsjedništva

Poštujući epidemiološke mjere, VIII. (izborni) sabor Zajednice utemeljitelja HDZ-a “Dr. Franjo Tuđman” istodobno se održao na 5 mjesta: u Zagrebu, Rovišću, Otoku, Gospiću i Splitu.

U Gospiću su se okupili utemeljitelji HDZ-a odnosno izaslanici iz 6 županijskih organizacija: Ličko-senjske, Zadarske, Primorsko-goranske, Istarske, Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije.

Nastavak ispod oglasa

Uz glavnog tajnika HDZ-a Krunoslava Katičića, mnogobrojne utemeljitelje i dužnosnike stranke na izbornom saboru prisustvovao je i predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković koji se obratio nazočnima.

Nakon provedenih izbora za predsjednika utemeljitelja HDZ-a ponovno je izabran Mario Kapulica, dok je za zamjenika predsjednika izabran Tomislav Družak.

U predsjedništvo Zajednice utemeljitelja HDZ-a “Dr. Franjo Tuđman” izabrani su abecednim redom: Martin Baričević, Hrvojka Božić, Jelena Folnović, Gordan Hanžek, Mladen Križaić, Ernest Petry, Slavko Prišćan, Luka Šarić, Ivica Tafra i Tomislav Teskera.

Značajno je istaknuti da je ličko-senjski župan dobio veliko povjerenje utemeljitelja HDZ-a iz cijele države te je po broju glasova za člana predsjedništva ZU HDZ-a ostvario drugi rezultat, a promatrajući sve kandidate treći izborni rezultat sabora odmah iza Marija Kapulice i Ivice Tafre.

Na saboru je ujedno izabrano i 45 članova za Nacionalni odbor Zajednice utemeljitelja HDZ-a “Dr. Franjo Tuđman” u koje tijelo su iz Ličko-senjske županije izabrani Ivan Dabo – Đono i Ivan Rukavina, dok je po dužnosti županijske predsjednice utemeljitelja automatizmom članica istoga i Mara Stilinović. Odmah po završetku izbora održana je konstituirajuća sjednica Nacionalnog odbora te je za predsjednika toga tijeka izabran Vladimir Šeks, dok je za glavnog tajnika zajednice izabran Zdeslav Milas.

L.O.