Predsjednik Nogometnog saveza Ličko-senjske županije, Mario Kustić, novi je predsjednik Mežupanijskog nogometnog odbora (MNO) Središte Rijeka kojega čine tri županijska nogometna saveza: Primorsko-goranski, Istarski i Ličko-senjski, prenosi portal SportCom.hr.

Kustić je na sastanku u Pazinu jednoglasno izabran za predsjednika MNO-a do 2018. godine čime je na funkciji naslijedio Miroslava Uljana. Inače, Kustić je u mandatu predsjednika Davora Šukera postao prvi član Izvršnog odbora HNS-a iz Ličko-senjske županije.

MNO Središte Rijeka jedan je od pet hrvatskih međužupanijskih odbora, koji su prvotno utemeljni da bi vodili brigu o međužpanijskim natjecanjima. Povrh toga međužupanijski odbori artikuliraju zajedničke interese prema središnjici HNS-a, pa na određeni način predstavljaju premosnicu između 21 županijskih saveza i središnjice HNS-a.

Naravno da je u središtvu pozornosti MNO Središte Rijeka natjecanje u Međužupanijskoj ligi NS Rijeka, koja mijenja nazive i rangove iako se temeljni ustroj nije promijenio sedamdesetak godina koliko se klubovi iz triju županija natječu u zajedničkim ligama.

I.Vranić