Na tekst da je HDZ napustio jedan od osnivača Antonio Toni Buneta, uvredljivim i omalovažavajućim demantijem reagirao je povjerenik HDZ-a za Grad Gospić Mario Stilinović.

Osim što je vrvio uvredama, Stilinović se svojim pamfletom pokušao miješati u uređivačku politiku našeg portala.

Dok je Buneta pobjeđivao ljevičar Stilinović je rušio HDZ

Stilinovićev politički put zaslužuje analizu. U pamfletu u kojem se obrušio na naš portal, Stilinović, koji je do nedavno bio lijevo-liberalnih svjetonazora, izvrijeđao je i Antonija Bunetu. Ovdje ćemo nabrojati samo neke činjenice i usporediti politički put Stilinovića i Bunete.

Optužiti Tonija Bunetu da je narušio ugled stranci, i kada to još kaže Mario Stilinović, vrlo je degutantno. Dok je Buneta pobjeđivao s HDZ-om tada ga je liberal Stilinović pokušao rušiti. Da, dobro ste čuli. Mario Stilinović ne tako davno pokušao je rušiti HDZ u gradu Gospiću. Kada je umro prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman, i kada su se mnogi ljevičari nadali padu HDZ-a, tada je Stilinović u Gospiću bio čelnik liste Liberalne stranke izrazito lijevih svjetonazora.  Stilinović je na izborima u kojima je bio protiv HDZ-a tada dobio ravnih 70 glasova.

Javnosti je poznata činjenica da Toni Buneta od svog članstva u HDZ-u nije imao nikakve koristi osim što je s tom strankom stvarao Hrvatsku. Za razliku od njega, Stilinović koji je odgađao izbore u HDZ-u jer bi ga Buneta pobijedio je imao itekako koristi od HDZ-a.

Stilinović je nakon izbornog debakla kada je kao čelnik Liberalne stranke dobio samo 70 glasova 2004. na nečiji poziv (a zna se čiji) učlanio u HDZ. Od ljutog ljevičara tada je postao desničar. Treba li spomenuti koje je privilegije, ali i zaposlenja užih članova obitelji učlanjenjem u HDZ sebi priskrbio Stilinović i koga je za to molio. Bivši upravitelj Hrvatskih Šuma Stilinovća je prije nekoliko godina postavio za komercijalnog direktora, što u biti znači pozicija drugog čovjeka Uprave šuma u Gospiću. Nedugo nakon toga, Stilinović je inzistirao na smjeni HDZ-ovca Brkljačića da bi došao na mjesto upravitelja Hrvatskih šuma.

Postoji li pritisak povjerenika Maria Stilinovića na kadroviranje u javnim ustanovama pod izlikom “državne politike”?

U narednom periodu javnost će doznati više o pokušajima kadroviranja u javnim poduzećima pod opravdanjem da je to “državna politika”, a o čemu se duže vrijeme može čuti u gospićkim kuloarima. Najlakše se prikrivati pod izlikom da je nešto državna politika i “da to tako hoće Zagreb”.  Za takve pritiske su navodno načule i neke druge državne institucije.

L.O.