Mari-Izabel Burić iz Otočca princeza svijeta 2012.

Na prestižnom izboru u Bugarskoj ( Sunny Beach ) u razdoblju od 04.06.-10.06. održavao se izbor PRINCE & PRINCESS of the UNIVERSE na kojem je kao Hrvatska predstavnica sudjelovala 11 godišnja Mari-Izabel Burić iz Otočca.

Na izbor se prijavilo 35 zemalja od kojih je 13 ušlo u finale.Finalisti su dječaci i djevojčice u dobi od 5-12 godina s 5 kontinenata . Individualno su se predstavljali kao predstavnici država u nacionalnim kostimima i oni talentirani u talent show-u . Pripreme za izbor održavale su se u hotelu PLANETA ***** u Sunny Beach-u .
Uz igru, druženje, zabavu ,djeca su se svakodnevno pripremala za subotnju finalnu večer.

Mari -Izabel sudjelovala je u talent show-u izvodeći Hrvatsku pjesmu .Na engleskom jeziku predstavila je sebe i svoju Nacionalnu haljinu koju je izradila Hrvatska kreatorica Ivana Cvrlje s temom HRVATSKO MORE, što je oduševilo žiri koji je Mari nagradio čak s dvije lente , prvu za NACIONALNU HALJINU te drugu Grand Prix PRINCESS OF THE UNIVERSE 2012 .

Za Mari je ovo bilo jedno nezaboravno iskustvo,doživljaj koji će pamtiti cijeli život jer je provela 7 dana u prekrasnom ambijentu s djecom iz cijelog svijeta , stekla nove prijatelje ,upoznala novu kulturu, novu državu , drugačiji način življenja, no isto tako uvjerila se da samo svojim trudom, zalaganjem, voljom ,učenjem i ambicijom može ostvariti svoje snove .

I.B.