Markač: „ Hvala ti policijo za sve što si učinila u Domovinskom ratu“

by Dražen Prša

Nastavak ispod oglasa

Lovinac  – Boraveći na proslavi Dana Općine Lovinac, čiji je počasni građanin, general Mladen Markač u emotivnom govoru prisjetio se dana koje je proveo na Velebitu, u Općini Lovinac, kao zapovjednik specijalne policije RH.

„ s vama sam ovdje u Lovincu iz više razloga, a jedan je taj što sam čitav Domovinski rat bio zajedno sa stanovnicima Lovinca, Sv.Roka i šireg područja. S vama sam djelio dobro i zlo. U početku smo branili ovo područje sa puno tuge, boli i nemoći jer nismo imali naoružanja ali smo imali dobru volju i snažno srce. Morali smo napustiti ovaj kraj i preći preko Velebita, i taj egzodus svi mi nosimo trajno zapisano, jer je to bila velika ljudska tragedija. No došao je i dan za oslobođenje ovog područja. Ovi ljudi s pravom nose ime hrvatski domoljubi. Hrvatski domoljubi na kraju su ipak i pobjedili u Domovinskom ratu“ – kazao je Markač na svečanoj sjednici OV Lovinca.

Dodao je da su njega i njegove suborce izabrali da idu u Den Haag i da brane istinu.

„ idite tamo i dokažite istinu, mnogi su govorili. Učinili smo to na način da smo smo se ponašali kao pravi hrvatski časnici, generali, pred čitavim svijetom. Prošle godine u jedanaestom mjesecu pobjedili smo sa istinom, za što nam je svijet rekao i priznao da smo mi Hrvati vodili oslobodilački, pravedan i obrambeni rat, na što smo ponosni. Moram spomenuti ono što svi u zadnje vrijeme zaboravljaju. Policiju, prvu oružanu silu RH. Žalostan sam danas kada se slave pojedini blagdani u svezi rata a hrvatska policija gotovo da i nema spomena. Ja ću, ovako od srca reći hrvatskoj policiji – hvala ti policijo za sve što si učinila u Domovinskom ratu „ – rekao je Markač.

Dražen Prša