Internet portal

Lika Online-

 

Predmet: Reagiranje na članak

Vezano za članak pod naslovom „Isprsi se gradonačelniče!“ objavljenog dana 13. srpnja  2017.g. na vašem portalu, temeljem članka 40., 41. i 42. Zakona o medijima, ovim putem zahtijevamo da objavite naše reagiranje bez promjene i dopuna na istom ili istovrijednom mjestu programskog prostora i na isti ili istovrijedan način na koji je bila objavljena i informacija na koju se ispravak odnosi.

Što je sljedeći biser dr. Milinovića?!?

Čudno je da se i dalje vrši postizborna kampanja dr. Milinovića u svrhu oduzimanja što više vremena gradonačelniku Karlu Starčeviću kako bi se mogao zabavljati razno raznim spletkama njegove „internet sekte“ koja permanentno lažima obmanjuje gospićku javnost.

Naime, navedeno parkiralište u Ličkom Osiku je rađeno isključivo u izbornu svrhu dr. Milinovića i HDZ-a, a pozadina je bila isključivo pranje novca kako bi se sredstva osigurala za troškove izborne kampanje. Za navedeni projekt nisu osigurana proračunska sredstva Grada Gospića, što je, uvaženi doktore, protivno odredbama čl. 5. Zakona  o proračunu, a za što je čl. 125. istog Zakona propisana i prekršajna odgovornost odgovorne osobe proračuna i proračunskog korisnika.

Osim toga, u navedeni projekt se krenulo bez projektne dokumentacije što je daljnje kršenje zakonskih odredbi o izvođenju javnih radova. Nadalje, navedenim građevinskim zahvatom u prostoru su učinjene nemjerljive štete na starom kanalizacijskom sustavu koji je u tajnosti stavljen izvan funkcije, a novi kanalizacijski sustav je nedovoljan za više od ¼ ukupnog odvoda fekalnih voda i to bez odvodnje oborinskih voda.

Dakako da se gradonačelnik isprsio i spriječio daljnje radove koji su u vrlo kratkom vremenu probili troškovnik za više od 100 tisuća kuna. Plavljenje podruma u nekoliko zgrada je nažalost postalo neizbježno. Dakle, radovi su obustavljeni da se ne čini daljnja šteta dok se ne iznađe najkvalitetnije moguće rješenje.

Prema tome, uvaženi gospodine župane, prepoznajemo vaš prijeizborni i postizborni  rukopis, te vas molimo da ostavite Grad Gospić na miru i zavežete vaše internetske štence kako bi se gradonačelnik Gospića mogao posvetiti rješavanju nagomilanih problema prethodne uprave Grada Gospića na čelu s Petrom Krmpotićem koji je bio isključivo pod vašom kontrolom, a to je visina duga koji ste ostavili novoj upravi Grada u vrijednosti 14. 775. 019,00 kn sa danom 30.06. 2017. godine što možemo potkrijepiti dokumentacijom.

Viši stručni suradnik za odnose s javnošću
Martina Nikšić Bronzović