Senjskom maškaranom ludovanju protekle subote, osim domaćih maškara, pridružila se i karnevalska udruga „Poklade“ iz Kaštela, mnoge maškare iz Like te iz Novog Vinodolskog i drugih susjednih gradova i općina.

Treći po redu ovogodišnji zimski bal u Senju imao je zadanu temu Retro – senjske maškarade. U prepunoj diskoteci Magnus ovoga puta mogle su se vidjeti brojne zanimljive maske, a samo najljepše su i nagrađene. Tako je prvu nagradu dobila grupa „Kolumbine“ iz Senja, drugonagrađena je također senjska grupa pod nazivom „Vražice iz Francikovca“, a treću nagradu dobili su „Vragovi iz paklene vatre“ iz Novog Vinodolskog.

Baš kao što to i biva kada gradski ključ preuzme meštar, grad je pun veselja i zabave, ništa ne nedostaje, pića i ića ima dovoljno, a cijene u Magnusu, gdje se svake subote održavaju balovi, više su nego pristupačne. Za nezaboravnu zabavu do ranih jutarnjih sati zadužen je sastav Strings band i gosti iznenađenja, a o tome da se svatko osjeća dobrodošao brinu ljubazni domaćini – Turistička zajednica Grada Senja, Karnevalski odbor Senj i Peko.

A.P