Maškare vratile ključ grada Senja

Foto: Zoran Pika Hapčo

U organizaciji Grada Senja, Turističke zajednice Grada Senja i Mesopusne udruge „Mrkači“ održana je sinoć u Sali Vatrogasnog doma završnica mesopusnog šušura u Svetom Jurju. Mesopustu se također sudilo za sve loše što se dogodilo u protekloj godini, a za dobru glazbenu atmosferu pobrinuo se Trio „Marinero“.

Početak svečanog zatvoranja 362. Senjskog mesopusta započeo je u jutarnjim satima kada je u Sali Pučkog otvorenog učilišta Milutina Cihlara Nehajeva održan dječji šušur Osnovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića Senj. U popodnevnim satima program je nastavljen mesopusnom povorkom koja je krenula od Velikih vrata do senjske „Sale“, gdje se šaljivim i satiričnim programom Mesopusta okrivilo i „presudilo“ mu se za sve ono loše što se u protekloj godini u gradu Senju dogodilo.

Nastavak ispod oglasa

Pri tom je meštar karnevala Danijel Tomljanović – Feralić vratio je ključeve Grada gradonačelniku Grada Senja Sanjinu Rukavini te je tim činom i „službeno“ završila vladavina maškara i zimsko maškarano ludilo u gradu koji živi za fešte i karnevale. U sklopu programa zatvaranja mesopusta predstavljen je  158. po redu humoristično – satirični list „Metla i škavacera“. Nakon programa zatvaranja, okupljeni su se nastavili zabavljati uz senjski tamburaški sastav „Arija“.

L. O.