U spomen na dan kada je Isus Krist ušao u Jeruzalem da bi se dragovoljno stavio na muke, danas je u svim dekanatskim središtima Gospićko-senjske biskupije slavljena Cvjetnica.U Senju, Ogulinu, Slunju, Otočcu i Gospiću okupljeni vjernici su u procesiji prolazili ulicama gradova, pjevajući crkvene pjesme i kazujući molitve.

Procesija u Gospiću krenula je ispred kapelice Sv. Ivana Nepomuka, gdje je mons. MileČančar predvodio riječi molitve i pjesme koje podsjećaju na ovaj dan. Pridružilo mu se nekoliko stotina vjernika, a maslinovim grančicama u rukama, kao simbolom mira i opstojnosti vjere. Nakon što je prošla ulicama Gospića, procesija je ušla u katedralu Navještenja blažene djevice Marije, koja je ponovno bila pretijesna za sve one koji su htjeli svjedočiti svetoj misi.

Ovogodišnju Cvjetnu nedjelju u Gospićko-senjskoj biskupiji uveličao je apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Alessandro DErrico. Posjetio je Ogulin, Slunj i Cvitović, gdje su mu se pridružili dekani i svećenici, kao i gospićko-senjski biskup dr. Mile Bogović.

L. O./Foto:N.Mraović