Masovna tučnjava

Press konferencija
Press konferencija
Press konferencija

 

GOSPIĆ – U Policijskoj  uprave ličko-senjskoj  održana je konferencija za novinare tijekom koje su javnosti prezentirani detalji masovne tučnjave o kojoj se već nekoliko dana priča po Gospiću. Događaj sam po sebi ne bi bio toliko aktualan da u tučnjavi nje došlo do težeg ozljeđivanja dvojice sudionika sukoba te da u njoj nisu sudjelovali policajci koji u to vrijeme nisu bili na dužnosti. Na presici su detalje ovog događaja prezentirali načelnik PU ličko-senjske Ante Podnar i glasnogovornica Maja Brozičević.

Nastavak ispod oglasa

  -U suradnji s policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova jučer su dovršili kriminalističko istraživanje nad tri osobe zbog osnova sumnje da su počinili kaznena djela teške tjelesne ozljede, rekao je u uvodu načelnik Podnar. Sumnja se da su se 25-godišnji i 28-godišnji policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave ličko-senjske, van službe, u subotu 28. rujna 2013. godine u vremenu od 02,20 do 02,25 sati ispred jednog ugostiteljskog objekta u Gospiću fizički sukobili s 32-godišnjakom i 30-godišnjakom, obojica iz Gospića, zadavši 32-godišnjaku više udaraca nogama i šakama po tijelu i glavi, od kojih je teško ozlijeđen. U taj sukob umiješao se i 30-godišnjak iz Gospića koji je fizički napao 28-godišnjeg policijskog službenika zadavši mu više udaraca po glavi i tijelu, od kojih je zadobio teške tjelesne ozljede. Protiv dvojice policijskih službenika i 30-godišnjaka iz Gospića nadležnom državnom odvjetništvu su podnesene kaznene prijave. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno i da je u navedenoj tučnjavi sudjelovalo još 5 osoba (3 službenika Interventne jedinice policije i 2 građana) te je protiv njih podnesen optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Gospiću, rekao je načelnik Podnar. Glasnogovornica PU ličko-senjske Maja Brozičević iznijela je brojne detalje ovog ekscesa. Kako je rekla, policijski službenici za koje je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da su na štetu 32-godišnjaka počinili kazneno djelo su rješenjem načelnika Policijske uprave ličko-senjske udaljeni iz službe te će protiv njih biti pokrenut disciplinski postupak. Pored navedenih, disciplinski postupak bit će pokrenut i protiv ostalih policijskih službenika koji su na bilo koji način sudjelovali u navedenom događaju.

     Zbog okolnosti vezanih uz ovaj događaj načelnik Podnar ističe kako je od prve dojave  o incidentu policija poduzela sve potrebne radnje ne želeći dovesti u pitanju objektivnost istrage i daljnjih postupaka jer su u sukobu sudjelovali i policijski djelatnici. Tučnjava se dogodila  na parkingu ispred narodnjačkog kluba „Capitano“ udaljenom  svega desetak metara od Policijske postaje Gospić.

 

L. O.