Masovnija dragovoljna predaja oružja i streljiva

Foto: MUP/Ilustracija

Na području Policijske uprave ličko-senjske protekloga vikenda evidentirano je 12 prometnih nesreća i četiri dragovoljne predaje oružja.

Dogodile su se tri prometne nesreće su s ozlijeđenim osobama, na području Gospića, Otočca i Korenice. U njima su tri osobe lakše ozlijeđene. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (4), Korenice (3), Karlobaga (1) i Novalje (1).

Nastavak ispod oglasa

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđen je ukupno 131 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 9 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu u Ličkom Lešću, kod 27-godišnjeg hrvatskog državljanina (2.45 g/kg).  

Tijekom proteklog vikenda evidentirane su četiri dragovoljne predaje oružja:

-u petak, 20. travnja, dvojica građanina s područja Općine Perušić predali su pušku, 40 komada streljiva, 10 ručnih bombi, tri komada protuavionskog streljiva, dok je građanin iz Korenice predao dvije kumulativne mine za ručni bacač i dva dopunska barutna punjenja za kumulativnu minu;

u subotu, 21. travnja, građanin iz Gospića predao je ručnu bombu i 52 komada raznog streljiva.

PULS/L. O.