Polako se već slažu detalji koji bi trebali izložbu oldtajmera u Otočcu načiniti sadržajnom, atraktivnom i uspješnom. Iako je do toga događaja ostalo još pola godine, za neke korake se treba angažirati puno ranije.

Tako je jedan od inicijatora i koordinatora izložbe oldtajmera u Otočcu Berislav Kostelac uputio dopis planetarno poznatom kreatoru i proizvođaču elektro-automobila Mati Rimcu u kojemu ga poziva da u kolovozu bude gost ove izložbe. Na ovaj način bi se stvorila tehnološka simbioza drevnih modela automobila s najnaprednijom tehnologijom današnjice.

-Ovom prigodom bi Vas zamolili da svojim prisustvom uveličate ovaj događaj, koji je važan za naš kraj, kako u turističkom smislu, a isto tako bitan i po pitanju samog razvoja podizanja svijesti i značenja njegovanja ostavštine tehničke kulture našeg kraja i njezinog značenja i potencijala u budućnosti. Isto tako ako je moguće da svojim električnim vozilima uveličate događaj i samom njihovom prezentacijom (popularna Vaša BMW “Kockica”, Koncept One, Greyp biciklo).

Sigurno bi Vaša pojava na ovakvoj manifestaciji bila velik motiv i inspiracija za djecu koja pohađaju OŠ “Zrinskih i Frankopana” Otočac, koja su u skromnim uvjetima diljem naše Domovine, Europe, a i svijeta postizala izvrsne rezultate iz natjecanja u robotici (1.mjesto na svjetskom prvenstvu u Australiji u gradu Sidney-u). Sigurno bi koja Vaša riječ, sugestija te Vaše neprocjenjivo iskustvo, oplemenila i učvrstila nastojanja djece da u svom radu postižu još bolje rezultate i nižu zaslužene uspjehe.

Želja nam je da susret povijesnih vozila Ferdinand Budicki postane trajna manifestacija koja će obogatiti društveno – kulturno turističku ponudu grada Otočca, stoji u pozivu kojega je Berislav Kostelac uputio Mati Rimcu.

M. S.