PLITVICKA JEZERA

Kako to već biva, smjenom određene političke garniture s vlasti, dolazi i do brojnih kadrovskih premještanja ili smjena, odnosno imenovanja novih rukovodećih struktura i organa upravljanja u pojedinim ustanovama.
Tako je u jednoj od iznimno strateški važnih javnih ustanova, JU NP „Plitvička jezera“ došlo do smjene, odnosno izabira novog Upravnog vijeća i imenovanja njegovih članova.
Za predsjednika Upravnog vijeća JU NP „Plitvička jezera“ imenovan je pomoćnik ministra zaštite okoliša i prirode Matija Tvrtko Drmić. U Upravno vijeće imenovani su još i Vlatka Ružić i Slaven Prpić iz Otočca, Ante Bionda predsjednik RV NP „Plitvička jezera“ i Aljoša Duplić iz Zagreba.
Prilikom imenovanja za pomoćnika ministra Matija Tvrtko Drmić je kazao da je zahvalan na prilici i povjerenju koje mu je ukazao ministar Slaven Dobrović, te dodao da su očuvani okoliš i priroda važni su za dobrobit i zdravlje naših građana te su preduvjeti održivog razvoja. Inspekcije okoliša i prirode obavljaju važan i odgovoran posao. Dužnost pomoćnika ministra za inspekcijske poslove izvršavat ću odgovorno i savjesno kako bi postigli što kvalitetnije rezultate“ – kazao je Matija Tvrtko Drmić.
Preuzimanjem dužnosti članova Upravnog vijeća NP „Plitvička jezera“ ostaje upitnim da li će UV smijeniti sadašnju ravnateljicu NP Nataliju Božičević, što je do sada bilo „nepisano pravilo“ da se nakon smjene Upravnog vijeća NP „Plitvička jezera“ smijeni i ravnatelj/ca, ili će zbog kvalitetnih rezultata poslovanja te ustanove ona ostati na svom radnom mjestu ?!
Nacionalni park Plitvička jezera iz godine u godinu bilježi rekordan broj posjetitelja, njih više od milijun, a najviše je gostiju iz Njemačke, Japana, Italije, Nizozemske, Francuske te naše zemlje.
Dražen Prša