Da su čuda moguća i da ništa u današnje vrijeme nije nemoguće, mogli smo se uvjeriti u srijedu oko 16,00 sati u Ramljanima, nedaleko Otočca.
Tamošnji stanovnici ostali su u čudu kada su ugledali Mazdu 626 na 6 metara visokom željezničkom nadvožnjaku, popriječenoj preko željezničke pruge.
Razmišljanja, razne kombinacije i dosjetke nisu mogle rasvijetliti (ne)spretnost 62 – godišnjeg vozača Mazde koji je uspio izvesti ovu vratolomiju ostavši pri tom bez ogrebotine a ni auto nije značajnije oštećeno. Vozač Mazde upravljao je iz pravca Otočca, te je dolaskom iz zavoja trebao proći kroz željeznički tunel, no po svemu sudeći promašio je ulaz u tunel te se pod neobjašnjivim okolnostima našao na vrhu željezničkog nadvožnjaka, popriječen preko željezničke pruge.
Sreća je i ta što vlakovi u tom trenutku nisu prometovali, jer u suprotnom nesreća bi mogla biti nesaglediva. Uz pomoć „teške“ dizalice auto vuče „Lončar“ Mazda je uklonjena sa nadvožnjaka a mnoštvo stanovnika Ramljana i dalje je ostalo sa nevjericom komentirati kako je i na koji način vozilo moglo završiti na 6 metara visokom nadvožnjaku.
Dražen Prša