Mediteranski sajam Dubrovnik 2015

Na 12. Mediteranskom sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva koji se ove godine održava u organizaciji „Dubrovnik Sun“ d.o.o., te u suorganizaciji Dubrovačko neretvanske županije, Grada Dubrovnika, Dubrovačke razvojne agencije d.o.o., Hrvatske gospodarske komore – ŽK Dubrovnik, Obrtničke komore DNŽ-e, Regionalne razvojne agencije „Dunea“ d.o.o., od 26.-29. ožujka 2015.g. u Dubrovniku, svoje učešće ima i Razvojna agencija Ličko senjske županije „LIRA“ i LAG „LIKA“.
Predvođeni ravnateljem „LIRA“ –e Dragom Vlainićem na sajmu se bogastvom proizvoda predstavljaju ispred „LIRA“– e i LAG „Lika“ udruga „Gačanka“ Otočac, sirana „Tomaić commerce“ Otočac, pivovara „Ličanka“, OPG „Berislav Šiminić“ Senj, OPG „Hećimović“ Perušić i OPG „Majetić“ Gospić.
Ovaj sajam je od iznimne važnosti za Ličko senjsku županiju, tako da smo ovdje po 12 put, i ovo je jedna tradicija kroz koju se povezujemo. Orijentacija sajma usmjerena je na podizanje svijesti o zdravoj prehrani, ekološkim standardima, održivom razvoju, ravnoteži prirode gospodarstva i čovjeka, kroz izobrazbu putem predavanja, radionica, okruglih stolova, znanstvenih kongresnih skupova. Ova specijalizirana manifestacija profilirala se kao najznačajnija sajamska priredba u Republici Hrvatskoj na području ekološke, tradicijske poljoprivrede i ostalog poduzetništva s ciljem poticanja podizanja kvalitete nastupa izlagača kao i predstavljanja kvalitete ekoloških proizvoda. „LIRA“ i LAG „LIKA“ uzeli su aktivno učešće u organizaciji na način što su između ostalog izlagačima iz Ličko senjske županije podmirili troškove smještaja i kotizacije. Koliko je uvažavanje našeg nastupa i predstavljanja najbolje govore podatci da su proizvodi iz naše Županije zastupljeni u brojnim suvenirnicama, prodajnim centrima, trgovinama i restoranima“ – kazao nam je ravnatelj „LIRA“ – e Drago Vlainić.
Treba podsjetiti da je na 11. Mediteranskom sajmu 2014.g. izlagalo 300 izlagača iz svih dijelova Hrvatske i susjednih zemalja a sajam je posjetilo preko 30.000 tisuća posjetitelja, tako da organizatori s pravom očekuju da će ovogodišnji sajam biti rekordan po broju izlagača i posjetitelja.
Dražen Prša