„Medo“ u Udbini u očekivanju boljih vremena

Dječji vrtić „Medo“ u Udbini od danas vrši upis djece za boravak u ovoj ustanovi za 2021./2022. godinu. Upisi će potrajati do 15. srpnja, a osnovni uvjet za upis je da su djeca s područja Općine Udbina. Kako nam je rekla ravnateljica vrtića Slavica Ivanišević, kapacitet ove ustanove je 23 djeteta.

-Tako da sada možemo upisati samo troje djece. Bez obzira na broj djece na ovome području, problem je prije svega kadrovske naravi jer nam nedostaje odgajateljica, rekla nam je ravnateljica.

Nastavak ispod oglasa

Već postoji dokumentacija za izgradnju nove zgrade vrtića, ali će se za taj projekt pričekati neka bolja vremena. Ovu problematiku nam je definirao načelnik Općine Udbina Josip  Seuček.

-Čekamo novi natječaj pa bismo se u rujnu prijavili za realizaciju zgrade novog vrtića.  Prema sadašnjim cijenama iznosilo bi to oko 10 milijuna kuna. Dokumentacija za taj projekt od ranije je spremna za realizaciju. Što se tiče kadrovskih rješenja trenutno smo u pregovorima sa dvije odgajateljice s ovog područja. Na taj način bismo animirali mlade osobe da ostanu u Udbini, a ujedno kadrovski ojačali naš Dječji vrtić, rekao nam je načelnik Seuček.

M.S.