Povodom 11.prosinca – Međunarodnog dana planina i 40 godina Rezervata biosfere NP Sjeverni Velebit u organizaciji s gradom Senjom priređuju u petak, 7. prosinca u Krasnu proslavu i zabavu.

Sve će započeti u 11 sati u Društvenomdomu Krasno gdje se priređuje sajam lokalnih OPG-ova. Za najmlađe je pripremljena
predstava pod nazivom „Kako je izabran kralj šume u OŠ Krasno, a nakon toga ćemo moći vidjeti djecu kazališta „Smješko“ s predstavom „Lara u svijetu životinja“. Toga dana svakako neće biti zaboravljeni niti ljubitelji delicija koji vole dobar kotlić. Kako se stvara skulptura motornom pilompokazat će Josip Tomaić.
Od 17.30 očekuje nas nastup ženske klape Senjkinje, a nakon toga prezentacije „40 godina rezervata biosfere“, NP Paklenica
„Put Risa“, dr. med. vet. Magda Sindičić, Veterinarski fakultet Zagreb. Bit će predstavljena monografija „Stoljeće senjskog planinarstva“ PD „Zavižan“. Vidjet ćemo i prezentaciju turističkoga klastera Lika destination te Baletno-plesnu skupina „Vile“ pod vodstvom profesorice Nataliye Yalnytske. Fešta će se nastaviti u večernjim sati uz glazbu DJ-a.

Za posjetitelje iz Senja osiguran je prijevoz autobusima od 10.45, 13.30 i od 16 sati. Gosti iz Otočca za Krasno imaju besplatan prijevoz od 10.45 i od 16 sati.

L. O.