Međunarodni dan tjelesne aktivnosti

GOSPIĆ – Dana 10. svibnja u svijetu  se obilježava Međunarodni dan tjelesne aktivnosti čime se želi ukazati na važnost tjelovježbe za očuvanje zdravlja. Bavljenje sportom i općenito druge  tjelesne aktivnosti  trebale bi biti sastavnica svakodnevnog života i danas su sve važniji čimbenik održavanja zdravlja, tjelesne kondicije, radne sposobnosti i duševne ravnoteže – jednostavno sinonim zadovoljstva.

Tjelesna neaktivnost na visokom je  četvrtom mjestu vodećih rizičnih čimbenika uzroka smrtnosti u svijetu iza visokog krvnog tlaka, pušenja te povišenog šećera u krvi.

Nastavak ispod oglasa

nmaras_prsa_Obilježavanju ovog datuma pridružiti će se i Nikola Maras, kandidat za gradonačelnika koalicije SDP- HNS,  trčanjem  tijekom dva dana, 10. i 12. svibnja.

Prvi dan, 10. svibnja,   trčati će od table Gospić u Budačkoj ulici, Smiljanskom prema rodnoj kući Nikole Tesle i dalje do Rizvanuše (16 km), dok će drugi dan, 12. svibnja, trčati  od Žitnika do Bilaja (12 km).

Želja mu je pretrčati Gospić od sjevera do juga, od zapada do istoka  i na simboličan način povezati cijeli grad. Osim što želi ukazati na važnost svakodnevne tjelesne aktivnosti za zdraviji život, prvo trčanje će posvetiti gradu Gospiću i poznatom znanstveniku Nikoli Tesli, dok drugo trčanje će biti posvećeno Anti Starčeviću i  Domovinskom ratu i  ovim činom želi odati počast svim nevinim žrtvama i  poginulim braniteljima Domovinskog rata.

U petak, 10. svibnja, trčanje će početi u 16:00 kod table Gospić u Budačkoj ulici, predviđeni završetak je u 18:00 nakon čega će biti upriličeno  druženje sa građanima u Brušanima, na Staroj pili uz kotlić.

U nedjelju, 12. svibnja, trčanje počinje 11:55 ili simbolično 5 do 12,  u Žitniku ispred kuće Ante Starčevića.

Svi koji se žele pridružiti  trčanju (trčanjem ili vožnjom bicikla) i time pridonijeti obilježavanju ovoga datuma neka se jave na broj telefona  099 239 1549.

L.O.