Međunarodni humanitarni futsal turnir u Senju

0

U Senju će se u sportskoj dvorani ovu nedjelju, 2. rujna, održati međunarodni humanitarni futsal turnir na kojem će nastupiti četiri kluba. Organizatori turnira su Leo klub Senj, MNK Alumnus (Zagreb), Grad Senj, Turistička zajednica grada Senja i MNK Uskok (Senj). Uz domaćina MNK Uskok, još će nastupiti MNK Otočac, član 2. HMNL, FC Marca Futsal, viceprvak Italije u sezoni 2011/2012 i polufinalist Lige prvaka ove sezone, te hrvatski malonogometni prvoligaš MNK Alumnus.

Cijeli prihod od ulaznica, koje koštaju 20 kuna ili tri eura, uplatit će se za pomoć Đurđici Prpić, samohranoj majci šestero teško bolesne djece. Sva djeca boluju od Osteogenesis imperfecta (OI), nasljedne bolesti vezivnog tkiva, koja se klinički očituje prijelomima kostiju, raznim deformitetima kostura i osteoporozom, te su zbog te dijagnoze i neadekvatnih uvjeta djeca preseljena u ustanovu u Novi Vinodolski, gdje im je pružena sva potrebna njega. Majci je obećano da će joj djeca biti vraćena tek kada kuća u kojoj žive bude u potpunosti prilagođena potrebama teško bolesne djece. Stoga će organizatori turnira s prikupljanim donacijama i sponzorstvima namjenski pomoći renovirati obiteljsku kuću.

Oglas

– Ovo je prvi put da organiziramo ovako jedan velik turnir u Senju, a nadamo se da će postati tradicija i da ćemo pomoći mnogima kojima je pomoć potrebna. Što više novca skupimo, to bolje. Već sada velik je interes i zovu me ljudi iz Senja i okolice, pa se nadam da će dvorana biti krcata. Pozivamo sve ljubitelje futsala i sporta općenito i sve one koji žele pomoći obitelji Prpić da dođu u dvoranu u nedjelju i budu dio ove jedne lijepe priče koja će, uvjeren sam, imati sretan završetak – rekao je Milan Martulaš, predsjednik MNK Alumnusa, jednog od organizatora turnira.

Za djecu je ulazak besplatan. Uz kupljenu ulaznicu svaki gledatelj može popiti jedno piće po izboru, a ulazi i u nagradnu igru čiji je fond 10.000 kuna. Turnir je ujedno odlična prilika da se četiri kluba koja će nastupiti dodatno povežu. Dolazak talijanske Marce velika je stvar za hrvatski futsal, a vjerujemo da će publika u Senju znati prepoznati ovaj humanitarno-sportski spektakl. Kao što je puno puta do sada i prepoznala. U poluvremenu i za vrijeme svih prekida nastupit će plesna skupina ”Maja Dance Nation”.

Raspored: 15.00 – otvorenje, 16.00 – prva polufinalna utakmica između MNK Alumnus i MNK Uskok, 17.10 – druga polufinalna utakmica između FC Marca futsal i MNK Otočac, 19.00 – utakmica za 3. mjesto, 20.00 – finalna utakmica.

LO/M.M.