U Rijeci je sinoć okončan međunarodni turnir u košarci za djevojčice 2006.godište i mlađe pod nazivom „International girls basketball cup March Mandess Matulji 2019.“

Nastupilo je osam ekipa, šest iz Hrvatske  te po jedna iz Slovenije i Bosne i Hercegovine. Ekipa ŽKK GOSPIĆ nastupila je u sastavu:

Nika Maras, Nika Radošević, Karla Milković, Mihaela Asić, Marija Kovačević, Mia Milković, Ivona Milinković,Marija Jerković, Lora Orešković, Josipa Marinac, Lara Umiljenović i Borna Benković, dok je trener ekipe Damir Vujnović. Gospićanke su odigrale pet  utakmica i ostvarile pet pobjeda:

  1. Utakmica  ŽKK GOSPIĆ- ŽKK ARX Crikvenica  38:14
  2. Utakmica ŽKK GOSPIĆ –ŽKK Viškovo 46:8
  3. Utakmica ŽKK GOSPIĆ-ŽKK Posušje (BIH) 26:25- utakmica koja je uz finalnu kraljica turnira
  4. Polufinale ŽKK GOSPIĆ-ŽKK FSV Rijeka 40:16
  5. FINALE ŽKK GOSPIĆ-VIPAVA (SLO)  34:28

Ekipa iz Slovenije je na prijašnjim uspjesima i po iskustvu bila favorit turnira. Naše djevojke su uz odličnu igru dale svoj maksimum  i zasluženo pobijedile osvojivši svoj prvi turnir!

Ocjenom strukenaše dvije igračice su uvrštene u petorku turnira: Karla Milković i Mihaela Asić.

ŽKK „Gospić“ i bez iznimke sve igračice pokazale su kako se odličnom igrom postiže zasluženi rezultat, uz veliku podršku roditelja koji su cijelo vrijeme turnir  pratili putem društvenih mreža, te organizirali prekrasan doček i vatromet u Gospiću. 

L.O.