Međunarodni ljetni aikido seminar u Baškim Oštarijama

Aikido seminar na B. Oštarijama
Aikido seminar na B. Oštarijama
Aikido seminar na B. Oštarijama

BAŠKE OŠTARIJE – Od 01. do 05. kolovoza na Baškim Oštarijama će se održati 9. međunarodni ljetni aikido seminar pod vodstvom Kenjiro Yoshigasaki senseija.

Aikido društvo Zagreb već devetu godinu uspješno organizira seminar koji je od 2006. do 2010. bio u Baškim Oštarijama u sklopu športske dvorane hotela „Velebno“ koji se nažalost zatvorio svoja vrata 2011. godine. Uz veliku podršku Općine Karlobag te Turističke zajednice općine Karlobag, ove je godine organizator osigurao veliki šator za nesmetano održavanje seminara.
Seminar je svake godine bio vrlo uspješan i posjećen gostima iz cijele Europe i Hrvatske. Na zamolbu mnogih sudionika seminara, naročito stranih, nakon Bjelolasice i Bala u Istri, ove godine se seminar opet vraća u srce Velebita. Prema informacijama organizatora  očekuje se oko 120 sudionika iz Hrvatske i inozemstva.

Nastavak ispod oglasa

ŠTO JE AIKIDO?  

Aikido je japanska vještina nastala u 20 stoljeću koja nema natjecanja. Aikido nas uči novom poimanju borilačkih vještina kao inteligentnog i nenasilnog rješavanja sukoba svake vrste što je vrlo primjenjivo u našem svakodnevnom životu.
Transformacijom sebe, tako i okoline, aikido nadilazi razinu sukoba i daje rješenja za stvaranje prijateljstva i drugačijih i kvalitetnijih obzora u svijesti. Dobna granica ne postoji, tjelesni hendikepi se nadilaze, a naš najstariji član ušao je odavno u osmo destljeće života.
Morihei Ueshiba, genijalni utemeljitelj aikida: “shvatio sam da BUDO (put ratničkih umijeća) nije obaranje protivnika pomoću sile… istinski BUDO znači stopiti se s Univerzalnom sviješću i čuvati mir u svijetu časnim, produktivnim životom, zaštitom i uzdizanjem svih živih bića u prirodi.

„Aikido me naučio kako zagrliti  život, umjesto da se hvatam u koštac s njim.“  Aleksandar Ignjatović, član ADZ-a

lo/M.K.