Foto: Outward Bound

Hrvatska škola Outward Bound uz potporu Erasmus+ programa Europske Komisije u Lici provodi razmjenu mladih “Reach Out for the future” na kojoj će se okupiti 25 sudionika iz 5 zemalja – Poljske, Češke, Italije, Portugala i Hrvatske.

Cilj projekta je potaknuti mlade da kroz razne aktivnosti penjanja, planinarenja, žongliranja, slackanja te kroz razne metode neformalnog učenja osvijeste svoje kvalitete i kreiraju ideje za vlastite projekte.

Projekt se održava od 3. do 13. rujna 2014. u malom selu Rizvanuša u srcu Like.

Mladi će sudjelovati i u dvodnevnoj ekspediciji na penjalište Čelina kod Oteša, posjetiti  memorijalni centar Nikole Tesle u Smiljanu, posjetiti Gospić i kreirati projekt za lokalnu zajednicu.

Hrvatska škola Outward Bound razvija edukacijski centar u Velikom Žitniku kraj Gospića te već devetu godinu djeluje u sklopu međunarodne organizacije Outward Bound International i svake godine provodi sve više programa iskustvenog učenja u prirodi s polaznicima iz Hrvatske i inozemstva na lokacijama na kopnu i moru, a ponajviše na Velebitu i u Lici.

U najširem smislu, cilj škole je unapređenje sposobnosti mladih za njihov uspješniji daljnji život u društvenoj zajednici.

Metode iskustvenog učenja sustava Outward Bound su u svijetu prisutne preko 70 godina i rasprostranjene u 30-tak zemalja, a karakterizira ih specifičnost iskustvenog učenja koje se provodi u prirodnom okruženju i izvan uobičajenog načina života polaznika.

L.O./OB