Medvjedi su pametniji od ljudi, imaju svoje metode za vruća ljeta!

Čak niti dosadna korona nije sasvim odagnala posjetitelja iz Utočišta za medvjede u Kuterevu. Istina, taj se broj smanjio, ali je dovoljan da bi se održao „muving“ ove jedinstvene destinacije. Voditelj Utočišta Ivan Crnković Pavenka pojašnjava nam kako se medvjedi nose s ljetnim vrućinama.

-Svakako lakše nego li ljudi. Medvjedi su pametniji od ljudi i na sebi svojstven način pronalaze zaštitu od vrućine. Ili je to hlad, ili vodena kupka ili nešto treće skrveno u njihovom metabolizmu. Uglavnom su mirni i zadovoljni. 

Nastavak ispod oglasa

U Utočištu nam sada pomaže osmero volontera. Došli su iz Njemačke, Belgije, Varaždina, Rusije i Danske. Oni se čude kako na ovim velebitskim padinama nije toliko vruće. Uvijek ih iznova fascinira ovdašnja tišina, mir i spokoj, ovdje nema stresa. Uostalom, Kuterevo je u cjelini jedna velika i odlična anti-stres destinacija, pripovjeda nam Pavenka.

Ovih dana Utočište su pohodili čak i turisti iz daleke i vlažne  Irske. Kakvi su njihovi utisci o boravku u Lici nismo uspjeli doznati.

M.S.