Meksikanka pokradena na Plitvicama, kod Senja teško ozlijeđen motociklist

Ilustracija

Tijekom proteklog produženog vikenda (30. ožujka – 3. travnja 2018. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo, osam prometnih nesreća i dva narušavanja javnog reda i mira.

U subotu 31. ožujka u Nacionalnom parku Plitvička jezera, nepoznati počinitelj otuđio je novčanik s osobnim dokumentima na štetu 51-godišnje državljanke Meksika.  

Nastavak ispod oglasa

Policija traga za počiniteljem protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Dvije prometne nesreće su s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Senja i Gospića. U njima je jedna osoba teško, jedna lakše ozlijeđeno.

Izdvajamo prometnu nesreću koja se dogodila u petak u 19 sati na državnoj cesti 23 u mjestu Senjska Draga, kada je 40-godišnji mađarski državljanin, upravljajući motociklom mađarske nacionalne oznake, ulaskom u lijevi oštri zavoj vršeći radnju nepropisnog pretjecanja osobnog vozila njemačke nacionalne oznake, uslijed neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad upravljačem, pao na kolnik dok je motocikl udario u prednju stranu osobnog vozila slovenske nacionalne oznake od kojeg se odbio i udario u kameni usjek. Vozač motocikla je teško ozlijeđen, te je nakon ukazane liječničke pomoći zadržan na liječenju u KBC Rijeka.

Vozaču motocikla biti će uručen obvezni prekršajni nalog  te obavijest o počinjenom prekršaju.

Tijekom proteklog produženog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđena su ukupno 64 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i četiri prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak u Novalji, kod 45-godišnjeg austrijskog državljanina (1.41 g/kg).  

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je tučnjavom na području Gospića i drskim ponašanjem na području Korenice.

Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnim prekršajnim sudovima.

L.O./PULS