GOSPIĆ – I ove godine, 18 puta za redom održava se memorijalni malonogometni turnir Josip Jović. Novost je što će se ove godine po prvi puta održati  u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova. Natjecanje je podijeljeno na policijski i braniteljski dio turnira, koje će se odvijati kroz kvalifikacijske turnire i završni turnir.

Turnir je zatvorenog tipa, što znači da u policijskom dijelu mogu sudjelovati samo pozvane momčadi policijskih uprava i MUP-a. Timovi su sastavljeni od policijskih službenika zaposlenih u toj ustrojstvenoj jedinici, a u svakoj momčadi dopušten je i nastup jednog državnog službenika ili namještenika iz iste policijske uprave.

Policijski dio turnira odigravat će se u dvije skupine. Prvu skupinu sačinjavaju momčadi PU dubrovačko-neretvanske, šibensko-kninske, zadarske, ličko-senjske, istarske, primorsko-goranske, karlovačke, zagrebačke, krapinsko-zagorske i momčad Ministarstva unutarnjih poslova, te će se isti odigrati 3. lipnja u Gospiću s početkom u 9 sati u Gradskoj športskoj dvorani.

U drugoj skupini susrest će se momčadi PU međimurske, varaždinske, bjelovarsko-bilogorske, koprivničko-križevačke, sisačko-moslavačke, virovitičko-podravske, požeško-slavonske, brodsko-posavske, vukovarsko srijemske i osječko-baranjske, a natjecanje će se održati 5. lipnja u Kutini.

Što se tiče braniteljskog dijela turnira, on je rezerviran za udruge branitelja, od čijih članova su sastavljene momčadi koje se bore u tom dijelu natjecanja.

Sedam najboljih momčadi policijskih uprava, te momčad PU splitsko-dalmatinske koja se izravno plasirala na završni turnir odmjerit će svoje snage 1. i 2. kolovoza u Aržanu, rodnom mjestu Josipa Jovića, prve žrtve Domovinskog rata.

lo