U Žabici održan Memorijalni nogometni turnir „Mladen Buneta“

U gospićkoj Žabici na stadionu Trupinovac danas se odigrava Memorijalni nogometni turnir „Mladen Buneta“ na kojem će nastupiti četiri ekipe. Uz turnir odigrat će se i revijalna utakmica između NK Parasana i NK Velebit. Prije Domovinskog rata ove ekipe odmjeravale su snage u Žabici, Golobrcima i Zapadnom Berlinu. Okupljene je pozdravio Siniša Troha, predsjednika NK “VELEBIT” i izaslanik Tome Medvede, hrvatskog ministra branitelja, te se posebno zahvalio i pozdravio obitelji stradalih heroja – igrača NK Velebit.

Turnir i sve nazočne pozdravio je i župan ličko-senjski dr. Darko Milinović kao generalni pokrovitelj turnira. Milinović je unatoč ozljedi koju je na motoru zaradio dan prije došao u Žabicu da se pokloni stradalim hrvatskim herojima.

Nastavak ispod oglasa

“Hrvatska planina Velebit, spaja Dalmaciju i Liku i kad se ta dva srca slože nitko nam ništa ne može. Danas su s nama i požežani, i kad se ta tri srca slože onda Hrvatska u cjelini pokazuje svoju snagu i što može napraviti u budućnosti. NK Velebit je jedini klub u kojem sam igrao, a ono po čemu se još ovaj Velebit ponosi, je to, i dok se neke pjesme nisu smjele pjevati, ovdje su se pjevale. Hvala vam što ste došli u ovaj ponosni Gospić i Ličko-senjsku županiju”, kazao je Milinović.

Na turnir u Žabici je stigao i izaslanika GNK Dinamo iz Zagreba Vito Butorac, dugogodišnji prijatelj žabičkog Velebita. Prije početka turnira okupljeni su odali počast četvorici poginulih nogometaša NK Velebita.

L.O./N.M.