FaH

Skoro da mi je žao etno-biznismena, Srbina Milorada Pupovca. Toliko se jadan namučio da „vascelom svetu“ dokaže da je Hrvatska postala ustašija, država na rubu nacizma gdje se guše osnovna prava nacionalnih manjina. Zbog incidenta s navijačima u Uzdolju i izmišnjene farse u Rijeci. Nakon što su uhićeni izgrednici što su napali kafić „Petko“, ispostavilo se da je u Rijeci HGSS-ovac Matko Škalamar samo verbalno vrijeđao  povratnika Dobrivoja Arsića, ali nikako po nacionalnoj osnovi. Koji se do sam početak rata kleo u Jugoslaviju i onda uredno otišao u Srbiju. Sada je Arsić „prmijenio ploču“ i medijima javlja kako je sretan da je Matko pušten iz zatvora. U kojega ga je Dobrivoje i smjestio.

Vatre netrpeljivosti stalno potpiruje predsjednik Srbije Aco Vučić, deklarirani četnik, bivša desna ruka vojvode Šešelja. Taj je huškač ispekao zanat kada je tijekom rata obilazio okupirane dijelove Hrvatske i držao vatrene govore protiv Hrvata i Hrvatske, često sa suzama u očima. Veliku popularnost u Srbiji je izazvalo parkiranje tenka ispred stadiona Crvene zvezde koji je navodno sudjelovao u masakru Vukovara. BBB su inteligentno odgovorili i  ispred staniona Dinama parkirali jedan rasklimani traktor. Jedino što su, po mojem sudu, dečki iz BBB pogriješili jest javno pitanje: „Jel’ vam to onaj tenk koji se među rijetkima izvukao čitav iz Vukovara“??? Srbija se od zvijezde i partizana okrenula kokardi i četnicima. Ali još uvijek ima dva vodeća nogometna kluba „Crvena zvezda“ i „Partizan“. Vođeni sadašnjom političkom elitom i njihovom četničkom retorikom bilo bi normalnije da se ti nogometni klubovi zovu „Kokarda“ i „Četnik“. Bilo bi poštenije prema navijačima i političarima.

Vratimo se Pupovcu. Zbog incidenata u Uzdolju i Rijeci htio je Hrvatsku prijaviti EU i NATO-u. Jer smo“ustašija“. U kojoj on slobodno živi, huška Srbe, uživa u parlamentarnoj demokraciji i uvijek je u vlasti. Čudna neka „ustašija“. Po toj je logici sam Pupovac sluga ustaša. S druge strane mu ne smeta što je Srbija abolirala četničkog vođu i ratnog zločinca Dražu Mihajlovića. Pupovac odlazi na desetke skupova u susjedstvu gdje u prvim redovima stoje bradate spodobe u četničkim uniformama. Ali mu zato jako smeta i želi prijaviti što ponegdje u Hrvatskoj osvane grafit s velikm „U“. Ne smeta mu što se vlasnik kafića „Petko“ nedavno pijan zabio u ogradu žandarmerije u Beogradu, a tamošnji se mediji okomili na vozača šibenskih registracijskih oznaka koji je to pijan učinio i uteko. Ne smeta Pupovcu niti činjenica da se iz proračuna RH godišnje plaća 6,5 milijuna kuna za huškački tjednik srpske nacionalne manjine „Novosti“. Na čijim stranicama svakoga tjedna morate pročitati tekstove o  Jasenovcu. Kao podsjetnik koliko smo mi Hrvati genocidni. Zamislite paralelu kada bi u Njemačkoj izlazio neki list poljske nacionalne manjine. Pa taj bi imao štofa za pisanje u sljedećih tisuću godina. Uza sve uvažavanje povijesnih činjenica, život ide dalje, a „Novosti“ uredno izlaze unatoč činjenici da je Hrvatska na rubu nacističke tvorevine.

L.O./H.Horvat