UPOZORENJE: Video uznemirujućeg sadržaja

Imigrantska kriza u Unsko-sanskom kantonu eskalira. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova danima prebacuju ilegalne migrante u kamp na Vučjaku. Za to vrijeme, kao i proteklih godinu dana, stanovnici mjesnih zajednica u blizini centra BIRA pokušavaju se na sve načine zaštititi od nasilnih upada migranata, piše portal Uskinfo.ba.

Vlasnik kuće u neposrednoj blizini centra BIRA je tako postavio opremu za video nadzor, a kada je pregledao snimak, nije mogao vjerovati svojim očima. On je već od prije sumnjao da mu se nešto desilo s psom, budući da se čudno ponašao i bježao od vlasnika, nakon što je ovaj došao s posla. S obzirom da ni supruga nije znala razlog, odnosno nije znala razlog zbog kojeg bi se pas tako ponašao, pregledali su snimke sa kamere koja je okrenuta prema Jablanskoj ulici.

Slučaj je prijavljen Veterinarskoj stanici Bihać, gdje je pas pregledan. Također, slučaj je prijavljen i MUP-u. “Jasno je meni da od toga nema ništa, ali hoću da prijavim neka se zna šta rade”, rekao je kratko vlasnik objekta ispred kojeg se desio slučaj.

L.O.